Μόνιμοι πρωταθλητές η βία και ο υπόκοσμος

από Χρήστος Κώνστας

Πίκρα και απογοήτευση.Τα κυρίαρχα συναισθήματα του σημερινου 40αρη,50αρη κ.ο.κ., ο οποιος έχει μεγαλώσει με τις ωραιότερες στιγμές της παιδικής ηλικίας του όταν  ο μπαμπάς του τον εβγαζε καθε Κυριακή βόλτα στις κερκίδες κάποιου ποδοσφαιρικού γηπέδου.Δεν έχει σημασία η ομάδα.Άλλωστε παντού ηταν μια γιορτή.Φυσικα οπως και σε αλλες γιορτές-κοινωνικές εκδηλώσεις δεν έλειπαν ούτε και τότε οι ¨παρεξηγήσεις¨.Αλλά μέχρις εκεί.

Νιωθεις πίκρα όταν θυμάσαι σήμερα τα εφηβικά  χρόνια του χθές.Τότε που κάθε ελευθερο τετραγωνικό, κάθε γειτονιά σε πόλη ή χωριό φιλοξενούσε και ενα ¨τοπικό ματς¨.Πολλές φορές τα Κυριακάτικα πρωινά ήταν  ματς-¨ προθέρμανση¨, πριν σφυρίξουν οι μπαμπάδες τη λήξη για να μαζεψουν τα παιδιά τους και όλοι μαζί να πάρουν το δρόμο για το γήπεδο. Αναπολείς αυτές τις στιγμές όχι μόνο ως ανάμνηση αλλά ως υπενθύμιση πως ήταν και πως έγινε αυτό που λατρέψαμε.

Νιώθεις απογοήτευση γιατί όλα αυτά τα συναισθήματα συνεχίζουν να κατακλύζουν εκατομμύρια νέους.Αλλα όχι πλέον στη χώρα μας.Γι΄αυτό και οι σημερινοί μεσήλικες που εξακολουθούν να λένε ¨δωσε μου μπάλα και πάρε μου τη ψυχή¨, ψάχνουν μια Αγγλικη μπάλα,μια Γερμανική,Ισπανική ή ακόμη και Ιταλική , για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ.

Δεν αντέχουν να παρακολουθούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.Ενα αποκρουστικό ¨θέαμα¨ από την αρχή μέχρι το τέλος.Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.Αυτό που αγαπήσαμε έχει μετεξελιχθεί σε περιθωριακή ενασχόληση για  χουλιγκάνους, διεφθαρμένους παράγοντες και επιχειρηματίες που επενδύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ,επενδύοντας έτσι σε αλλότριους σκοπούς. 

Μόνιμοι πρωταθλητές και κυπελλούχοι του Ελληνικού Ποδοσφαίρου ,η βία και ο υπόκοσμος.

0 σχόλιο
0

Σχετικές αναρτήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο