Κύριε…Αστυνόμε σ΄ευχαριστούμε που δεν έγινες ο Μπάτσος Κορκονέας!

από Χρήστος Κώνστας

 Δεν γνωρίζω ούτε τα ακριβή του στοιχεία ,ούτε τα πολιτικά του φρονήματα και το εν γένει παρελθόν του.Το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό που παρακολούθησαν μαζί με εμένα εκατομμύρια ακόμη Έλληνες.Αυτομάτως μου ήρθαν στη μνήμη σκηνές από ένα πρόσφατο περιστατικό.

  Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου.Απόγευμα λίγο μετά τις 16:00 .Μερικά αδέσποτα και με επιθετικές τάσεις σκυλιά περιφέρονται σε αγελαίο σχηματισμό. Ενας μεσήλικας  μόλις αποχωρεί από τον εργασιακό του χώρο στη ΒΙ.ΠΕ για να επιστρέψει στο σπίτι του και στην οικογένεια του.Όμως κάνει το…¨ λάθος¨ να κατευθυνθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου για να αγοράσει έναν καφέ.

    Και τότε πέφτει θύμα αγελαίας επίθεσης.Απρόκλητα μανιασμένα σκυλιά τον εγκλωβίζουν και τον στριμώχνουν με την πλάτη στον μαντρότοιχο βιοτεχνίας.Κάποια από αυτά βρίσκονται πλέον στα πόδια του.Προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία του ,χωρίς να καταφεύγει σε νευρικές κινήσεις και με αργά πλάγια βήματα επιχειρεί να απεγκλωβιστεί στέλνοντας με τη γλώσσα του σώματος μήνυμα προς τα σκυλιά ότι δεν θέλει να τους επιτεθεί απλά να αποχωρήσει.Εκείνα επιμένουν .Το ένα ακολουθεί το άλλο και πλέον η επίθεση και στα δυο κάτω άκρα του εργαζόμενου(ευτυχώς στη φόρμα εργασίας του) είναι γεγονός.Τότε ακαριαία γυρνάει προς τον μαντρότοιχο και ξηλώνει ένα μπλόκο το οποίο και εκσφενδόνισε εναντίον των σκυλιών για να καταφέρει να απεγκλωβιστεί και να γλιτώσει.Έτσι ο εργαζόμενος από τη θέση του θύματος , ακαριαία πέρασε στη θέση του θύτη.

    Αλήθεια αυτό του αφαιρεί τα φιλοζωικά του αισθήματα ; Eπιβεβαιώνει  το μίσος του απέναντι στα ζώα; Yπήρχε άλλη εναλλακτική; Τελικώς μήπως ευθύνεται ο ίδιος γιατί τόλμησε να διασχίσει το δρόμο πεζός;Απλά ερωτήματα που έχουν όμως δεδομένες απαντήσεις ,τουλάχιστον για όσους έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση ή έστω λειτουργούν με τη κοινή λογική.Για όλους τους υπόλοιπους απλά κινδυνεύει να χαρακτηριστεί βίαιος εναντίον των ζώων. ¨Ελα, μα όλο και κάτι θα τους έκανε¨ ή ¨τα σκυλιά δεν επιτίθενται αν δεν τους επιτεθείς¨ ,και όλοι αυτοί οι εκτός πραγματικότητας ¨κανόνες¨ που διέπουν την προσέγγιση αντίστοιχων περιστατικών από κάθε υποτιθέμενο ευαίσθητο.

   Απο την ΒΙ.ΠΕ επιστρέφοντας στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς τις διαφορές.Τουλάχιστον δεν θα τις βρουν εκείνοι που αποδέχονται(ανάμεσα τους και ο γράφων) ότι τα ζώα ΔΕΝ είναι κατώτερα όντα.Αισθάνονται, πονούν, αγαπούν, αντιλαμβάνονται, κρίνουν, θυμούνται, έχουν συνείδηση, έχουν ικανότητες τις οποίες δεν έχουν οι άνθρωποι ενώ έχουν και δικαιώματα.

    Κι΄ομως ο ειδικός φρουρός κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε ο άτυχος εργαζόμενος.Με το όπλο στα χέρια ,ως μέσο άμυνας και οχι επίθεσης ,διατήρησε μέχρι τέλους την ψυχραιμία του,κόντρα ακόμη και στους ¨κανόνες¨της ψυχολογίας και με τίμημα την σωματική του ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή του ,μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο  401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σε αντίθεση με τον ψυχρό εκτελεστή-δολοφόνο του Γρηγορόπουλου, ο ειδικός φρουρός διαφύλαξε τη ζωή όχι μόνο τη δική του αλλά και των διωκτών του και διέψευσε όλους όσους επιδίωκαν έναν ακόμη Κορκονέα στη θέση του Κορκονέα. Γι΄αυτο και του οφείλουμε ένα ευχαριστώ.

0 σχόλιο
0

Σχετικές αναρτήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο