Αλλαγή χρόνου και…κανόνων στη πλατεία Συντάγματος

από Χρήστος Κώνστας

Τα όσα εκτυλίχθηκαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην μεγαλύτερη και κεντρικότερη πλατεία της  χώρας είναι τουλάχιστον αστείο- αν οχι επικίνδυνο- να εκληφθούν ως μια αυθόρμητη σύναξη μερικών χιλιάδων ομοεθνών που θέλησαν να εορτάσουν συγχρωτιζόμενοι και συνωστιζόμενοι  τον ερχομο του νέου έτους.

Ο αριθμός και κυρίως τα εθνικά λάβαρα της χώρας τους που κρατούσαν στα χέρια αντι για Αγιο Βασιλιάτικους σκούφους ή ενα παραδοσιακό μουσικό όργανο του Πακιστάν, έστω  για να δικαιολογήσουν την ¨εορταστική¨ συμμετοχή τους, δυστυχώς δεν μας αφήνουν περιθώρια για ¨καλόπιστες¨ σκέψεις.

 Τα ζητήματα που ανέδειξε η ¨αυθόρμητη¨ αλλά καλά σχεδιασμένη συγκέντρωση ειναι δυο.Καταρχάς η κοινωνική διάσταση.Την ώρα που εκατομμύρια συμπολίτες μας (οχι μόνο Έλληνες αλλά όλων των εθνικοτήτων που έχουν επιλέξει να ζουν στη χώρα μας σεβόμενοι όμως τους νόμους και τους κανόνες της) αναγκάζονταν να περάσουν την παραμονή στα σπίτια τους χωρις τη δυνατότητα να …συγχρωτιστούν κατα τα ειωθότα, μια άλλη κοινωνική ομάδα με εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά επέλεξε να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.Η είδηση οτι οι αστυνομικές αρχές βεβαίωσαν 60 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας μόνο ως επιβεβαίωση του τραγέλαφου έρχεται ,αφου οι  συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν ακόμη και τις 2.000 χωρις να εφαρμόζεται κανένα μέτρο απο όσα η πολιτεία έχει επιβάλλει για τη προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας -Πακιστάν ζήτησε και σβήσιμο των ελάχιστων προστίμων λόγω μάσκας. Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι… μαθαίνουν και ενσωματώνονται. Στο Πακιστάν η αστυνομία και η διοίκηση δεν παίζουν. Όχι μόνο δεν θα τολμούσαν, αλλά δεν θα διανοούνταν να ζητήσουν σβήσιμο προστίμων. Εδώ στα βήματα της πίεσης που ασκεί κάθε ελληνική οργανωμένη επαγγελματική και κοινωνική Ομάδα, έμαθαν ότι τα πρόστιμα σβήνονται. Γιατί να μην το ζητήσουν και εκείνοι; 

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει αφορά την Εθνική διάσταση.Όπως εύστοχα επισημάνθηκε απο ψύχραιμους αναλυτές  ,προφανώς και δεν αφορά απλώς σε μια δημόσια συνάθροιση κάποιων πολιτών χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις –οι οποίες με τα εθνικά λάβαρα ανα χείρας και τα συνθήματα των συγκεντρωμένων εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας τους φιλοξενεί εγιναν πρόδηλες- ,ότι εδώ και μερικά χρόνια χτίζεται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου ένα εθνικό πακιστανικό αφήγημα γύρω από την κοινότητα των Πακιστανών μεταναστών, με ισλαμιστικές προεκτάσεις.Εδώ δεν χωρούν απλοϊκά αφηγήματα, τύπου “όσοι ενοχλούνται είναι ρατσιστές”, ή “να τους βάλετε σε αεροπλάνα και να τους απελάσετε”.Εδώ χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα και με όρους κράτους δικαίου αλλά και με όρους προάσπισης της εθνικής ασφάλειας.

Η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί-ευτυχώς- οτι είναι αναγκαία προϋπόθεση ενα σοβαρό πλαίσιο ενσωμάτωσης των μεταναστών που επέλεξαν με νόμιμο τρόπο (ή έστω παράνομο που στη συνέχεια νομιμοποιήθηκε ) να μείνουν μόνιμα στη χώρα μας και να δημιουργήσουν κοινωνικά και επαγγελματικά.Όμως η βασική αρχή της ενσωμάτωσης των μεταναστών ή επισκεπτών απο όποια χώρα κι΄αν προέρχονται είναι ο σεβασμός των νόμων της χώρας που τους φιλοξενεί.

0 σχόλιο
0

Σχετικές αναρτήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο